Er du studerende eller kommende studerende på DTU har du mulighed for at blive skrevet på venteliste til Andelskollegiets (AKK) lejligheder og derved få fortrinsret over studerende fra andre universiteter. Nedenunder kan du læse om hvad der kræves for at blive skrevet på ventelisten og hvilke ting du skal være opmærksom på.

 

Krav for opskrivning på ventelisten

Ønsker du at blive skrevet på ventelisten, skal du gøre følgende:

* dit fulde navn
* din nuværende bopæl
* dit telefonnummer
* dit studiested
* din studiestatus
* den dato fra og med du er interesseret i at bo på AKK
* hvilke af AKKs lejlighedstyper du er interesseret i (A, B eller C).

NB! Ansøgninger der ikke er fuldstændigt og korrekt udfyldt vil ikke komme i betragtning til en ventelisteplads!

 

Ofte Spurgte Spørgsmål vedr. ventelisten

Hvor mange står foran mig på ventelisten?
Antallet af købere på venteliste er meget varierende og er ikke nødvendigvis til hjælp at vide dette. Se nedenfor.

Hvor hurtigt kan jeg forvente at få tilbudt en lejlighed?
Dette kan vi ikke sige præcist, da det afhænger af adskillige faktorer, primært at sæsonbetonetheden af handlerne ift. studieåret, boligmarkedets uvdikling generelt osv. Vi har årligt et salg af andele på 20 til 30 enheder, så uanset eksterne forhold er der gode muligheder for at blive tilbudt en andel indenfor din studietid. De fleste handler sker i sommerperioden før studiestart, derfor er det en god ide at blive skrevet op i god tid, året før der påtænkes studiestart.

Kan jeg få mit opskrivningsgebyr retur hvis jeg ikke bliver tilbudt en lejlighed inden jeg er færdig med at studere?
Nej. Omkostningerne til opskrivning kan ikke behandles som et depositum. Gebyret afspejler foreningens og administrators udgifter ved at reservere er plads i køen til kollegieboligerne.

Skal opskrivningsgebyret betales en gang eller Årligt?
Gebyret beløber sig på 250 kroner årligt; dækningsperioden er fra opskrivningsdato og året ud (dvs. til 31.12). Gør derfor opmærksom på  hvor længe du ønsker automatisk fornyelse af din opskrivning på ventelisten.

Jeg skal studere på DTU om 3 år. Kan jeg allerede nu skrive mig op?
Ja, det kan du bestemt. Du har mulighed for at være passiv på ventelisten og avancere i køen uden at skulle tage imod tilbud på andele når disse bliver tilgængeligt. Du skal dog stadig betale det årlige gebyr.

Jeg har en desperat situation mht. bolig, kan I gøre noget for at hjælpe?
Desværre er det intet vi kan gøre noget ved. Der bør du kontakte dit universitets indstillingsudvalg til kollegieboliger da disse i visse tilfælde giver studerende i bolignød fortrinsret til kollegieværelser.