Er du studerende eller kommende studerende på DTU har du mulighed for at blive skrevet på venteliste til Andelskollegiets (AKK) lejligheder og derved få fortrinsret over studerende fra andre universiteter. Nedenunder kan du læse om hvad der kræves for at blive skrevet på ventelisten og hvilke ting du skal være opmærksom på.

 

Krav for opskrivning på ventelisten

Ønsker du at blive skrevet på ventelisten, skal du følge denne process:

* dit fulde navn
* din nuværende bopæl
* dit telefonnummer
* dit studiested
* din studiestatus
* den dato fra og med du er interesseret i at bo på AKK
* hvilke af AKKs lejlighedstyper du er interesseret i (A, B eller C).

NB! Ansøgninger der ikke er fuldstændigt og korrekt udfyldt vil ikke komme i betragtning til en ventelisteplads!

 

Ofte Spurgte Spørgsmål vedr. ventelisten

Hvor mange står foran mig på ventelisten?
Det kan vi ikke oplyse præcist. Se nedenfor.

Hvor hurtigt kan jeg forvente at få tilbudt en lejlighed?
Det kan vi ikke sige med præcision. Vi har et årligt salg af andele på 20-30, så der er dog gode muligheder for at blive tilbudt en andel indenfor den tid du studerer. De fleste lejligheder handles i sommerperioden, lige op til studiestart, derfor er det en god ide at blive skrevet op før årets udgang før det år der påtænkes studie- eller semesterstart.

Kan jeg få mit opskrivningsgebyr retur hvis jeg ikke bliver tilbudt en lejlighed inden jeg er færdig med at studere?
Nej. Omkostningerne kan ikke behandles som et depositum. Gebyret afspejler foreningens og administrators udgifter ved at reservere en plads til dig i køen til kollegieboligerne.

Skal opskrivningsgebyret betales en gang eller årligt?
Gebyret på de 250 kr opkræves Årligt. Eksempelvis, såfremt du bliver skrevet op 1. August, så skal du for perioden 1. august – 31. december betale de 250 kr., hvorefter du for det kommende år igen vil blive opkrævet 250 kr. dvs. opskrivning effektivt fra og med 1. Januar.

Jeg skal studere på DTU om 3 år. Kan jeg allerede nu skrive mig op?
Ja, det kan du bestemt. Du har mulighed for at være passiv på ventelisten og avancere i køen uden at skulle tage imod tilbud på andele når disse bliver tilgængeligt. Du skal dog stadig betale det årlige gebyr selvom du står som passiv.

Jeg har en desperat situation mht. bolig, kan I gøre noget for at hjælpe?
Desværre er det intet vi kan gøre noget ved. Der bør du kontakte dit universitets indstillingsudvalg til kollegieboliger da disse i visse tilfælde giver studerende i bolignød fortrinsret til kollegieværelser.